MEL I SUCRE

Música per a grans i petits

Som un grup mallorquí de música i animació per a grans i petits. Les nostres cançons estan fetes amb una mirada conscient cap a la vida i cap als infants, i amb elles promovem missatges positius, d’amor i de respecte. Són totes d’autoria pròpia i ens auto-produïm tant a l’estudi com als directes. Durant tots els nostres concerts oferim animació familiar; per a cada cançó una dansa o un joc, a vegades amb el suport de diferents materials com teles, cèrcols, cordes… i escenografies artesanals. La màgia que s’hi crea, ens convida a viatjar junts durant una estoneta, a un món de música, il·lusió i alegria, on tot és possible i tothom té cabuda.

La nostra idea va sorgir de la necessitat de crear un espai inclusiu de interrelació i trobada familiar, on connectar amb un públic d’edats, interessos i necessitats diferents. Somiàvem amb un espectacle en el que tots poguéssim passar-ho bé, ja fos participant activament de les nostres propostes, o escoltant i gaudint lliurement del concert. Pareix que ho hem aconseguit, i ho celebram molt!!

El nostre projecte neix en el 2010 com a grup d’animació infantil, creat i liderat per Jéssica Martín i Pere Duran, fent cançons tradicionals amb un ukelele com a únic suport musical, i en un format petit de només tres persones. Més tard vàrem començar a escriure les nostres pròpies cançons, i poc a poc ens anàvem atrevint a mostrar alguna cosa, però no va ser fins al febrer de 2016 que presentàrem DE COLORS, un espectacle on totes les cançons eren nostres. A més a més la formació va passar de tres a cinc persones amb la incorporació d’un baterista i d’un baixista. A l’agost de 2016 vàrem compartir els nostres primers cinc videoclips i al desembre presentàrem el nostre primer disc, amb el mateix nom de l’espectacle.  Fins ara hem seguit creixent: avui dia som cinc músics, un animador i un tècnic de so, hem tret el nostre segon disc al 2018, EL COR DEL BOSC, i alguns viodeoclips més dels dos treballs. I ara ja fem feina en el proper disc, del que ja hem estrenat l’espectacle TENC GANES DE JUGAR, pensat pels més petitons, que presentam en un format reduït a duo o a quartet, i que ofereix recursos musicals per acompanyar als infants de manera conscient i respectuosa, en alguns dels ritmes i vivències diàries a casa i a l’escola. També estem donant forma a alguns contes i a una obra de teatre. Seguim caminant! Amb més ganes, més il·lusió, amb l’alegria del qui pot fer el que l’agrada i compartir-ho, amb la intenció de posar la nostra llavor en aquesta terra per un món millor per a tots, d’oferir inspiració a les nines, als nins i a les seves famílies.

Jéssica Martín

Veu principal, compositora, autora i productora musical de MEL I SUCRE. Directora dels espectacles DE COLORS, EL COR DEL BOSC i TENC GANES DE JUGAR.

Actualment es troba immersa en la creació d’alguns contes, d’una obra de teatre amb cançons inèdites, i d’un “Cançoner per a mestres i acompanyants”.

Es nodreix de l’essència i l’autenticitat dels infants fent d’acompanyant a un projecte educatiu alternatiu, on també prepara ambients d’aprenentatge i recursos pedagògics.

Enamorada de la vida, la natura, la música, el ball, la pintura, l’escriptura, i l’art en general.  Mare d’una nina i un nin que amb la seva arribada varen inspirar el naixement de MEL I SUCRE.

Pere Duran

Veu principal, compositor, director de la producció musical de MEL I SUCRE a l’estudi i als directes, guitarrista i kazoo

Mestre acompanyant a un centre públic d’infantil i primària, pioner i referent a les Illes Balears en educació alternativa.

Músic apassionat, lector inquiet, estima la natura, i  se sent “cuiner” experimental.

Pare d’una nina i un nin que l’han revolucionat per complet. La seva paternitat el va dur, juntament amb na Jéssica, a crear MEL I SUCRE.

Arnau Mulet

Baixista

Va enregistrar, mesclar i masteritzar DE COLORS, el primer disc del grup.

Tècnic de so, cerveser artesà, excursionista, escalador, i capaç d’arreglar qualsevol cosa!

Pare d’una nina i un nin que han encaminat els seus gustos i la seva dedicació cap a la música familiar.

Jaume Salom

Baterista

La seva faceta de músic és molt diversa i duu mitja vida compartint la seva essència inconfusible als escenaris, amb grups ben reconeguts del panorama illenc. A més és tècnic de so i dinamitzador musical d’una sala de concerts.

Un gran cor amant de la natura que inventa maneres de ser més respectuós amb ella.

Pare enamorat d’una nina molt especial.

Cristian Ruiz

Teclista i vocalista

Des de fa 20 anys ha format part de la música balear i  juntament amb en Pere i na Jéssica, s’ha experimentat en diferents grups durant una dècada.

Li agrada molt ballar i anar en bicicleta.

Pare d’un nin i una nina plens de llum.

Damià Payeras

Animador de nas vermell, amb MEL I SUCRE des de els seus orígens fa ja 9 anys!

Rodamóns, músic polifacètic, tècnic de so i mestre a una escola de música.

Toni Noguera

Tècnic de so als directes de MEL I SUCRE

A més a més és tècnic d’estudi, compositor, músic i productor del seu projecte en solitari. Li agrada fer esport i li encanten els animals. El seu millor amic és el seu ca.